”Bustadnavn i Berg” – boklansering på Rokke skole

Tirsdag 17. oktober kl. 18.00 kommer professor og navneforsker Tom Schmidt til Rokke skole for å presentere boka ”Bustadnavn i Østfold 16 – Berg”. Dette er bind 16 i et verk som etter hvert vil omfatte alle kommuner i Østfold. På 472 sider tar forfatteren for seg bustad- eller bebyggelsenavn i Berg, Rokke og Asak. Boka, som er en sterkt utvidet og revidert utgave av Oluf Ryghs ”Norske Gaardnavne” fra 1897, er full av interessante navneforklaringer, lokalhistorie, kulturhistorie og mye språklig visdom.

Dette er ingen spenningsroman, men boka er en viktig utgivelse for å bevare og formidle gammel kunnskap til dagens mennesker. Folk flest har en oppfatning av hva stedsnavnene rundt oss betyr, men opprinnelsen kan være en helt annen enn den vi tenker oss. I boka om bustadnavn i Berg blir navnene drøftet og forklart, og de mange henvisningene til annen litteratur gjør det enkelt å finne mer informasjon om de ulike stedsnavnene.

ARK Bokhandel vil være til stede på Rokke skole slik at det blir mulig å kjøpe boka med kort eller kontanter – og å få den signert av forfatteren. Boka koster 395 kroner.

Berg Sparebank og Berg, Rokke og Asak Historielag har lokalt bidratt til å finansiere utgivelsen.

Kommentarer er stengt.