Rokketunet

Historielaget inngikk høsten 2014 leieavtale med Rokke Bygdelag om langtids leie av et rom i Storskolen.

Etter iherdig dugnad og mye fagmessig hjelp flytta vi inn i november 2014. Både Sparebankstiftelsen og Berg Sparebank hjalp oss økonomisk. Renoveringen hadde et budsjett på ca 120000 kr.

Nå har laget eget rom, og vi føler oss svært godt mottatt av huseier.

CIMG7951

Til venstre i bildet ser vi det gamle bryggerhuset. Dette står slik bygdelaget overtok det fra kommunen, og dette huset er pr. i dag kun et lager. Nå har historielaget fått anledning til å starte en forsiktig oppussing og bruk. Det viser seg nemlig at bakerovnen og pipa er intakt.

I disse dager har vi fått godkjent en langsiktig leieavtale med Rokke bygdelag som gir oss tilnærmet gratis leie (1 kr/år) i minst 35 år. Vi er nå i ferd med å søke om midler for å kunne sette i stand bryggerhuset til et flott sted å være for Historielaget. Men vi skynder oss langsomt og ønsker å starte med tak, vinduer og isolering av bryggerhuset. Siden, når det skal utbedres innvendig, håper og tror vi på stor dugnadsinnsats blant medlemmene våre. Les mer om prosjektet på Medlemsbrevet 2017, som du finner her på hjemmesiden under «MEDLEMSINFO».

Den flotte Rokke Storskole er nå totalrenovert til et tidsmessig bygdehus med store utleiemuligheter for selskaper.

Les mer om Rokke Bygdelag på Rokketunet.no.